Het Fietslab

Aanbod

Bij Het Fietslab geloven we in de fiets als de ideale mobiliteitsoplossing. Daarom hebben we een zorgvuldig gekozen, maar ruim aanbod voor je klaarstaan. Hieronder vind je een overzicht van de typen fietsen, alsook de merken die we aanbieden.

Wil je graag meer informatie? Boek dan gerust een afspraak in onze winkel. Dan overlopen we samen jouw noden en verwachtingen.


Wil je graag je fiets betalen via een lening? Simuleer nu alvast jouw betaalplan.

BAKFIETSEN (Gezinnen)

Urban Arrow

Geen enkele andere bakfiets klopt de Urban Arrow als het op de bak aankomt. Het vraagt weinig moeite om drie kinderen en hun rugzakjes in te laden en te vertrekken. Of boodschappen doen voor een week voor een gezin van vijf? Koud kunstje met deze fiets. De bak zelf bestaat uit hetzelfde materiaal als de helmen van motor-rijders. Lees: veilig. En door de lage ligging van de bak rijd je super stabiel. Voor gezinnen in de stad of voor wie vaak grotere inkopen doet, is de Urban Arrow onmisbaar.


 

Riese & Müller

Riese & Müller staat voor degelijkheid, en dat merk je ook aan hun bakfietsen. Elk model heeft vering aan de voorvork, sommige modellen hebben zelfs vering achteraan. Dankzij de vering behoud je een goed contact met de weg en rijd je heel stabiel en met vertrouwen. In oorsprong zijn het cargofietsen, maar kijk maar eens wat de Duitsers intussen bieden om het comfort van je kroost (tot drie kinderen) te garanderen.


Carqon

New kid on the block, maar met een stevige reputatie van bij de start. Het Nederlandse Carqon brengt robuuste en stijlvolle bakfietsen op de markt. Naast een cargomodel bieden ze twee versies aan met hoge bak, ontworpen om jou en je kinderen de beste bakfietservaring te geven die er is. Het Classic model is de eerste tweewielige elektrische bakfiets met geïntegreerde kinderdeur. Zo stappen je kinderen (of je hond) zelf in en uit. De Cruise heeft een lichtgewicht bak uit hetzelfde beschermende materiaal als de Urban Arrow met speciale beschermkraag. 


Bakfiets.nl

In Engeland werd Bakfiets.nl nog verkozen tot beste bakfiets van het jaar 2019. Wij weten al langer dat deze houten modellen top zijn. De modellen op twee wielen hebben plaats voor drie kinderen, maar het model op drie wielen heeft zelfs vier volwaardige zitplekjes. En met de Riksja neem je zelfs een paar volwassenen mee op sjok.


Butchers & Bicycles

De fietsen van Butchers & Bicycles komen van het hippe Meatpacking District in Kopenhagen. Het bedrijf pakt uit met één model in drie verschillende uitvoeringen. Net zoals de Chike heeft deze bakfiets drie wielen en kantelt hij in de bochten. Geen zin om je kinderen elke keer op te tillen in en uit de bak? Dan neem je toch gewoon een deurtje vooraan in de bak.

  

Nihola

Nog meer Deense fietsen met deze Nihola's. De driewielers rijden hyper stabiel, hebben ruimte voor twee tot vier kinderen en krijg je met tenten in vrolijke kleuren. De bakken kunnen tussen 100 en 120 kg vervoeren. Smeer die benen alvast, of kies voor een elektrische variant. De Nihola is de perfecte fiets voor kortere afstanden op goede fietspaden, zonder enig risico op vallen of uitschuiven.


Triobike

Ook Triobike is een Deens merk, zij bouwen lichte en sportieve bakfietsen zowel elektrische als niet elektrisch. Het is hun gelukt om een licht aluminium frame te bouwen dat er zeer stijlvol uitziet en heel comfortabel rijd. Ze hebben een aanbieding van zowel driewiel, familie en cargo fietsen. Met hun verschillende kleuren vallen ze zeker op en geven ze een bepaalde uitstraling.


GleamCARGOFIETSEN (Bedrijven)

Urban Arrow

Wist je dat Urban Arrow ook een heel aanbod heeft voor cargofietsen? De groene kilometervreters, zo noemt de Nederlandse bouwer zijn fietsen. Van de kleinste pakjes tot pakketten waarvan je nooit vermoedde dat een fiets ze zou kunnen dragen. En toch! Perfect voor in de stad.


Riese & Müller

Riese & Müller staat voor degelijkheid, en dat merk je ook aan hun bakfietsen. Elk model heeft vering aan de voorvork, sommige modellen hebben zelfs vering achteraan. Dankzij de vering behoud je een goed contact met de weg en rijd je heel stabiel en met vertrouwen. Geen overbodige luxe als je met een hele lading cargo door de stad zoeft of af en toe ook minder goed aangelegde paadjes moet nemen.


Radkutsche

Radkutsche pakt uit met twee sterke stalen modellen. Hun Rapid op twee wielen kan gewichten aan tot 200 kg, de Musketier overtreft met liefst 300 kg. Het platform op beide fietsen vraagt om grote, aangepaste bakken die veel kunnen vervoeren in een stedelijke context. 


Gleam

Ze noemen zichzelf de mobiliteitsrevolutie. En zelf zijn we ook benieuwd naar deze nieuwe speler op de markt. De Gleam werd met stedelijk transport in het achterhoofd gemaakt en legt sterk de focus op de bescherming van je cargo dankzij een speciale 'Dynamic Tilting Technology'. Meer info volgt!

LONGTAILS

Riese & Müller

De longtail van Riese & Müller is het neusje van de zalm. De e-bike met kofferbak noemen ze hem. Bij deze fiets staat zowel het comfort van de fietser als dat van de kinderen centraal. De vering, de slim uitgedachte safety bar waar de handen en armen van je kroost altijd beschermd zijn, en zelfs een uitsparing om de fiets van een vermoeid kindje aan te hangen: aan alles werd gedacht. Wie alleen cargo wil vervoeren, komt met zakken van 2 x 33 liter ruimschoots toe.


Veloe

Compact, handig en flexibel: de Veloe-fietsen in drie woorden. Ideaal voor dagelijkse verplaatsingen in de buurt, met of zonder kinderen, met of zonder elektrische ondersteuning, met of zonder riem. Maar altijd met een leuke kleur.


Bicicapace

Met veel ruimte voor de kinderen achteraan en een grote zak vooraan, kom je met de Justlong van Bicicapace overal comfortabel aan. De kinderruimte verander je in een handomdraai in een bak voor je inkopen, de voetsteuntjes klap je gemakkelijk op en neer. Allemaal slim gezien van dit Italiaanse merk.


SPEED PEDELECS

Riese & Muller

Naar pedelecs van Riese & Müller kun je uren kijken, je kunt er eindeloos over opzoeken, maar eigenlijk moet je ze gewoon voélen. Nee, je hoeft niet te knallen op deze fietsen. Maar natuurlijk is het fijn om op rechte en vrije stukken sneller te kunnen rijden dan 25km/u. Niet voor niks zijn dit soort fietsen zo in trek bij pendelaars. Hou je van een rechtere houding tijdens het fietsen? Of gaat je voorkeur naar een sportieve fiets? Riese & Müller geeft je genoeg opties.


ELEKTRISCHE FIETSEN

Riese&Müller

Mensen die voor de eerste keer op een elektrische fiets zitten, herken je aan hun brede glimlach.. Doorgewinterde elektrische fietsers, herken je aan diezelfde glimlach én hun conditie. Modellen bestaan in talloze maten, vormen en kleuren. Dus hoe kies je dan? Zorg dat je zeker weet dat je fiets:

- een degelijk motorsysteem heeft
- versnellingen heeft die de krachten van een elektrische fiets aankunnen
- aangepast is aan het type ondergrond dat jij er mee plant te rijden
- degelijke remmen heeft, bij voorkeur schijfremmen
- goed zit

STADSFIETSEN

Azor

Welke fietsfabrikant geeft je de kans om je eigen droomfiets samen te stellen?
Dat is het Nederlandse Azor.
Het merk biedt zoveel fietsen aan als er smaken zijn. Met hun handige tool kies je een frame, handvaten, stuur, soort versnellingen en zelfs je licht.
Ook voor leken heel helder en overzichtelijk.Bicicapace

Bicicapace pakt uit met drie modellen waarvan twee super handig voor stedelijk gebruik: de Pelican en de Compact – allebei mogelijk in elektrische en niet-elektrische versie, en allebei met veel bagage- en draagruimte.


Kona

Kona mikt op de avontuurlijke fietser met mountainbikes en gravel bikes. In onze winkel vind je vooral gravel bikes (en een gepassioneerde collega die je hierover alles uit de doeken doet). Maar heb je een mountainbike op het oog? Dan bestellen en onderhouden we die met plezier voor je.

Tout Terrain


SPORTIEVE FIETSEN

Kona

Kona mikt op de avontuurlijke fietser met mountainbikes en gravel bikes. In onze winkel vind je vooral gravel bikes (en een gepassioneerde collega die je hierover alles uit de doeken doet). Maar heb je een mountainbike op het oog? Dan bestellen en onderhouden we die met plezier voor je.


Tout Terrain


VOUWFIETSEN

Riese & Müller

De Birdy is het enige plooimodel van Riese & Müller. Je geeft jezelf een cadeau met deze fiets. Hij plooit handig in en uit en rijdt comfortabel lange afstanden dankzij de vering. Ideaal voor pendelaars of voor wie af en toe snel een fiets in de auto kwijt moet.    


TANDEMS

Met twee op een fiets rijden, is een kunst. Als het goed gaat, brengt het jou en je mede-trapper dichter bij elkaar. Van de merken hieronder verdelen we een aantal modellen die zich er perfect toe lenen om samen op pad te gaan. Hase richt zich zelfs op duo's waarvan één van de twee een fysieke beperking heeft. En beide merken hebben een model waar ouders en kinderen samen kunnen rijden. 

Hase bikes


Pedalpower

FIETSEN VOOR ANDERSVALIDEN

KINDERFIETSEN

Accessoires

Een goede fiets is één ding, maar degelijke accessoires maken het helemaal af.

Je vindt in onze winkel alles om je fietsreis nog wat aangenamer te maken.
Verlichting, regenkledij, fluohesjes, zadels, fietstassen, spiegeltjes en nog veel meer.

Toch niet gevonden wat je zocht? Dan is de kans groot dat we het voor je kunnen bestellen. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x