top of page
my2024_mucha_header_web.jpg

FIETSLEASING VOOR MIJN WERKNEMERS

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan werknemers die fietsen. Daar is geen twijfel meer over mogelijk. Kom meer te weten over hoe het werkt en wat die voordelen precies zijn.

WAT IS HET?

Fietsleasing is een flexibele oplossing die het mogelijk maakt voor jou als werkgever om je medewerkers te voorzien van hoogwaardige fietsen voor woon-werkverkeer en persoonlijk gebruik. Werknemers leasen een fiets als onderdeel van hun arbeidsvoorwaarden. In plaats van zelf een fiets te kopen, betalen ze maandelijks een bedrag om de fiets te gebruiken. Daarnaast kunnen ze genieten van flexibele betalingsplannen en leaseperiodes die passen bij hun individuele behoeften. Na een vooraf bepaalde leasingperiode kunnen werknemers ervoor kiezen om de fiets tegen een aantrekkelijke restwaarde over te nemen.

WAAROM OVERWEGEN?

 • Fietsleasing is fiscaal aftrekbaar.
  Gebruikt je werknemer de bedrijfsfiets voor woon-werkverkeer of werkgerelateerde verplaatsingen, dan is de leaseprijs van de fiets 100% fiscaal aftrekbaar. Zo verlaag je als bedrijf jouw belastbaar inkomen en betaal je minder belastingen.

   

 • Positieve profilering.
  Je profileert je als
   een aantrekkelijke werkgever, want het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen toont betrokkenheid bij het welzijn van werknemers en draagt bij aan een positief imago.
   

 • Oplossing voor parkeerproblemen.
  Heeft je bedrijf een beperkt aantal parkeerplaatsen? Door werknemers te stimuleren met de fiets te komen, wordt de nood aan parkeerruimte kleiner.
   

 • Gezondere en gelukkigere werknemers.
  Fietsen naar het werk bevordert een gezonde levensstijl en draagt bij aan je geluksgevoel. Het stimuleert fysieke activiteit, vermindert stress en draagt bij aan het algemene welzijn van je personeel.

 • Kostenneutraal verduurzamen.
  Fietsleasing stelt je in staat kostenneutraal in te zetten op duurzame mobiliteit. Zonder de noodzaak om een hele vloot aan fietsen aan te kopen en te onderhouden, kan je als werkgever toch werken maken van duurzame mobiliteit zonder torenhoge investeringen.

HOE WERKT HET?

STAP 1: KEUZE LEASINGMAATSCHAPPIJ

Het is belangrijk om een leasingmaatschappij te kiezen die aansluit bij de behoeften van je bedrijf en je medewerkers. We helpen je graag om een weloverwogen keuze te maken.

STAP 2: OPMAAK FIETSPLAN

De leasingmaatschappij zal samen met jou een fietsplan opstellen. Dit omvat het budget dat door de werknemer wordt betaald, evenals de services die actief zijn gedurende de leaseperiode.

STAP 3: WERKNEMERS INFORMEREN

Je werknemers krijgen de nodige informatie via de leasingmaatschappij, meer bepaald over de details van het fietsplan, de voordelen en het proces. Vervolgens kunnen ze zich registreren bij de leasingmaatschappij.

STAP 4: KEUZE FIETS

Je werknemers kunnen bij ons langskomen in de winkel om een (cargo)fiets uit te kiezen. We staan hen bij om ervoor te zorgen dat de fiets perfect voldoet aan hun voorkeuren en behoeften en bezorgen hen een offerte.

5: LEASEOFFERTE

Op basis van de offerte die we maakten, kan de leasingmaatschappij een offerte op maat opstellen waarin de specifieke details van de gekozen fiets en het bijbehorende leasecontract worden samengevoegd. Jij hoeft enkel nog de offerte goed te keuren.

STAP 6: NIEUWE LEASEFIETS AFHALEN

Na goedkeuring kunnen je werknemers hun nieuwe fiets ophalen in ons Servicecenter in Wijgmaal.

STAP 7: ADMINISTRATIEVE AFHANDELING

Bij Het Fietslab handelen wij de administratieve processen af in samenwerking met de leasingmaatschappij.

MET DEZE LEASINGMAATSCHAPPIJEN WERKEN WE SAMEN

Bij Het Fietslab werken we samen met een aantal kwalitatieve en betrouwbare leasingmaatschappijen, waaronder KBC Fietsleasing, Cyclis, o2o, Lease a Bike, en B2Bike.

kbc.png
o2o.png
cyclis.png
b2bike.png
lease a bike.png

PLAN METEEN JE GESPREK MET ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN

_DSF3719.jpg
bottom of page