top of page
_DSF2999 1.jpg

EEN FIETS LEASEN VIA JE WERKGEVER

Elke fietser is uniek en ook bij fietsleasing via je werkgever is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Daarom bieden we een ruim assortiment aan zodat we zeker een fiets kunnen bieden die aan jouw behoeften voldoet. Hier beantwoorden we je belangrijkste vragen over fietsleasing en stellen we onze betrouwbare leasingpartners voor.

WAT IS FIETSLEASING?

Fietsleasing biedt je de mogelijkheid om een fiets te gebruiken voor zowel je woon-werkverkeer als privé, zonder dat je de fiets hoeft te kopen. In plaats daarvan betaal je een maandelijkse leasingvergoeding, dat is een bedrag voor de huur van de fiets gedurende een vooraf overeengekomen periode. Je betaalt niets extra voor fietsleasing, want de leasingvergoeding voor je fiets wordt namelijk rechtstreeks verrekend met je brutoloon.

WAAROM EEN FIETS LEASEN?

Een fiets leasen heeft natuurlijk heel wat voordelen:

  • Je geniet van een aantal fiscale voordelen, wanneer je je leasefiets gebruikt voor je woon-werkverkeer. Zo betaal je geen VAA (Voordeel alle aard), geen RSZ-bijdragen op je leasefiets én kan je een fietsvergoeding ontvangen van je werkgever.
     

  • Fietsleasing bevordert een gezonde levensstijl. Het stimuleert je om actiever te zijn en regelmatig te fietsen, wat bijdraagt aan je fysieke en mentale gezondheid. De wetenschappelijke literatuur vindt een lager risico op hart- en vaatziekten, kanker en algemene sterfte bij wie actief pendelt. Door de fiets te gebruiken voor je woon-werkverkeer verminder je stress en verbeter je je conditie. Fietsende werknemers zijn overigens meer tevreden over hun leven en pendeltijd. En die tevredenheid werkt zelfs door op je gemoed tijdens de werkuren.
     

  • Het is een milieuvriendelijke en duurzame vorm van mobiliteit. Je vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen, wat de luchtkwaliteit verbetert en bijdraagt aan een schonere leefomgeving. Niet alleen goed voor jezelf dus, maar ook voor onze planeet en toekomstige generaties.

Neem contact op met de HR-afdeling van je werkgever om te informeren of je bedrijf is aangesloten bij een van onze leasingpartners. Informeer je zeker naar verplichte accessoires en maximumprijzen van zowel de fiets als accessoires. 

Vul onze korte vragenlijst in om ons inzicht te geven in je behoeften en voorkeuren. Vervolgens kun je een afspraak maken om onze winkel te bezoeken.

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je van ons een melding wanneer je je nieuwe fiets kunt ophalen in ons servicecenter in Wijgmaal.

Op basis van je behoeften en de geselecteerde fietsen stellen we een offerte op voor de fiets die je graag wilt leasen.

De korting van leasing is niet cumuleerbaar met
de kortingen op de website.

Afhankelijk van de leasingmaatschappij kan deze stap variëren. Over het algemeen dien je je aanvraag in via je werkgever bij de leasingmaatschappij. Wij ondersteunen je bij deze stap en voorzien je van alle nodige documenten.

We stellen je verschillende merken en modellen voor die aansluiten bij jouw behoeften. Je hebt ook de gelegenheid om enkele fietsen te testen. Voor uitgebreidere testritten plannen we graag een nieuwe afspraak in.

3/ PERSOONLIJK ADVIES IN ONZE WINKEL

HOE WERKT HET?

1/ INFORMEER BIJ JE WERKGEVER

2/ VRAGENLIJST & AFSPRAAK BOEKEN

4/ OFFERTE

5/ AANVRAAG INDIENEN

6/ JE NIEUWE LEASEFIETS AFHALEN

7/ ONDERHOUD

Voor het onderhoud van leasingfietsen hanteren we dezelfde werkwijze als fietsen die bij ons werden aangekocht: je kan simpel via de online planner een onderhoud inboeken. Voor noodzakelijke of dringende herstellingen, neem je best contact met ons ons. Lees meer over onze manier van werken in verband met onderhoud & herstellingen.

RM_MY2023_Load4-75.jpg

ONS AANBOD VOOR FIETSLEASING

Bij Het Fietslab bieden we een breed aanbod van fietsen die geschikt zijn voor leasing, gaande van bakfietsen, e-bikes, speedpedelecs, stadsfietsen en gravelfietsen. Welke type fiets je ook zoekt, we hebben ongetwijfeld de juiste keuze voor jou in ons gamma.

MET DEZE LEASINGMAATSCHAPPIJEN WERKEN WE SAMEN

Bij Het Fietslab werken we samen met een aantal kwalitatieve en betrouwbare leasingmaatschappijen, waaronder KBC Fietsleasing, Cyclis, o2o, Lease a Bike, en B2Bike. Als je werkgever aangesloten is bij een van deze leasingmaatschappijen, kan je bij ons langskomen om een nieuwe fiets te kiezen.

kbc.png
o2o.png
cyclis.png
b2bike.png
lease a bike.png

BOEK JE AFSPRAAK OM JE NIEUWE LEASEFIETS TE KIEZEN

Vul de korte vragenlijst in en maak meteen daarna een afspraak via de online planner.

bottom of page