top of page
_DSF2747.jpg

OVER HET FIETSLAB

Van een eenmanszaak in Kessel-Lo naar een tienkoppig team in het centrum van Leuven. Het Fietslab mag dan wel door de jaren heen veranderd zijn, waarom we bestaan, is hetzelfde gebleven. Zijn we daarnaast ambachtelijker? Misschien. Nóg straffer bezig met innovatie? Toch wel. Ongetwijfeld, wat we doen, doen we voor onze klanten en een betere leefwereld, zoveel is zeker.

fietsers

ONZE WAAROM

Het Fietslab wil een betere leefwereld stimuleren met fietsmobiliteit. Want meer fietsen maakt onze wereld schoner, efficiënter, veiliger, voordeliger, gezonder en duurzamer. Onze toekomstdroom is er dan ook eentje waarin we hieraan meewerken door kwalitatieve fietsen aan te bieden, te voorzien in het onderhoud ervan en een unieke ontmoetingsplek te zijn voor advies en inspiratie, door te connecteren met anderen en mensen te laten voelen dat ze deel uitmaken van een like-minded fietscommunity.

HOE WE ONZE DROOM WILLEN REALISEREN

Om onze droom te realiseren, gaan we voor zo min mogelijk kopzorgen en zoveel mogelijk efficiëntie:
 

 • Iedere bezorgdheid proberen we zo snel mogelijk weg te nemen. Of het nu gaat om een platte band of de vraag 'Hoe fiets ik veilig met mijn kinderen?' Wij zijn er voor je.
   

 • Tegelijkertijd streven we naar zoveel mogelijk efficiëntie: jij die iedere keer opnieuw bevestigd ziet dat het advies dat je van ons kreeg een goede keuze was.

Hoe we het doen:
 

 • Ambachtelijke technieken en materialen combineren we met nieuwe.
   

 • Liefst zo doordacht mogelijk: we analyseren grondig voor we knopen doorhakken.
   

 • Communiceren doen we zo open mogelijk. Met iedereen. Om te kunnen helpen en om nieuwe ideeën en suggesties te verwerven. En gewoon ook omdat we graag een babbeltje slaan :-).

_DSF0134.jpg
IMG_20201006_164611402.jpg

HET LAB

In een lab(oratorium), wordt er onderzocht en  getest. Zo ook in Het Fietslab:
 

 • we onderzoeken de (fiets)mobiliteits-vraagstukken van mensen én zorgen voor efficiënte oplossingen in hun woon-werkverkeer en/of verplaatsingen in de vrije tijd.
   

 • hier mag je eigenhandig experimenteren: fietsen kan je testen ook voor een hele dag.
   

 • we doen aan maatbouw: fietsen bouwen we om op maat van je gezinsleven of bedrijf, of je fysieke noden.
   

 • we streven naar innovatie om mee de levenskwaliteit te kunnen verbeteren. We denken bijvoorbeeld na over nieuwe manieren om deelfietsen in te zetten, hoe we anders kunnen omgaan met materialen of hoe we zonne-energie en fietsen elkaar kunnen laten versterken. Geen betere plek hiervoor om te vertoeven dan de Europese innovatiehoofdstad Leuven.

TROTSE HIB-AMBASSADEUR & ERKEND AMBACHT

Met trots realiseren we maatfietsen: zowel fietsen voor volwassenen als kinderfietsen worden volledig gebouwd in ons atelier. Van racefietsen over trekkingfietsen en tandems tot stadsfiesten en cargofietsen voor bedrijven. Ook specifieke maatbouw voor mensen met een fysieke beperking behoort tot onze expertise. Daarom mochten we het HIB-label van Unizo, alsook de wettelijke erkenning van ambachtsman van de FOD Economie in ontvangst nemen.

 

We denken mee met onze klanten, bouwen aan prototypes, nemen de framebouw in eigen handen, monteren, lakken én zorgen voor het onderhoud achteraf. We combineren de klassieke grondstoffen en het ambacht met nieuwe technologieën en materialen.

65385789_340320893558340_2649485629329177023_n.jpg
fietsvakantie 2008 001_edited_edited_edited.jpg

EN DE REST IS FIETSGESCHIEDENIS

2005. Het Fietslab ziet het levenslicht in de Gemeentestraat in Kessel-Lo. Zoveel jaren later, is Het Fietslab een team van 10 gedreven mensen, gespecialiseerd in cargofietsen voor gezinnen en bedrijven, gevestigd in het centrum van Leuven.

Na 7 jaar te werken in de kathedraal van Antwerpen, besluit Roel Moons dat het tijd is om zijn passie voor fietsen te delen met de rest van de wereld. Na een opleiding tot fietsenmaker opent hij Het Fietslab (toen nog A-bikes), waar de liefhebber van ietwat apartere fietsen volledig zijn gading kon vinden: velomobielen, ligfietsen, bakfietsen, tandems...

 

Een ommezwaai, zo'n fietsenwinkel openen, maar geen verrassing. Want van jongs af aan rijdt Roel overal met de fiets naartoe. Waarom? Omdat hij had geleerd dat dat kon. En daar hebben zijn ouders, alsook zijn grootvader, een belangrijke rol in gespeeld...

HET FIETSLAB-TEAM

Fietsers en fietsliefhebbers (en liefhebbers van een goei grap én taart). Weten waarover ze 't hebben. Creatievelingen. Pietjes precies. Luisterende oren. Altijd bereid om iets voor een ander te doen.

Ook deel uitmaken van Het Fietslab-team?

Het Fietslab is trotse partner van...
Kom meer te weten op join2bike.be
logoJoin2bike-transparent.png
bottom of page