Het Fietslab

Vaude

Vaude “Onze planeet heeft daden nodig. En outdoor-uitrusting mag de natuur niet onnodig belasten. Green Shape is ons bewijs dat dit mogelijk is: Milieubesparend. Eerlijk. En functioneel.”

Al bij het ontwerp let Vaude erop dat de producten er tijdloos uitzien, lang meegaan en gemakkelijk kunnen worden gerepareerd. Het is voor hun van belang dat er bij de productie geen onnodig afval ontstaat en dat het product aan het einde van zijn levenscyclus goed kan worden gerecycled.

Om een Green Shape-label te bemachtigen, moet een product voor méér dan 50% uit biobased of gerecyclede materialen bestaan. Er wordt enerzijds gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals bijv. hennep, organisch katoen en vezels die uit hout werden gewonnen, ook in toenemende mate bioplastic, van onder andere ricinus-bonen. Anderzijds gebruiken we recyclingmaterialen, zoals polyester van petflessen, polyamide van gebruikte banden en kunststof van gerecyclede huishoudelijke verpakkingen. Niet alleen de stoffen moeten milieuvriendelijk zijn: ook de leveranciers van bijv. garens, ritsen en knopen zijn ook milieu-gecertificeerd. 

Green Shape-producten zijn ervoor gemaakt om lang gebruikt te worden en we helpen je om ze op de manier te onderhouden. Alle producten met dit label hebben geen chemische reiniging nodig en kunnen op een lage temperatuur energiebesparend worden gewassen. Indien nodig, kunnen de Green Shape-producten gemakkelijk worden gerepareerd. Hiervoor zetten ze de noodzakelijke reserveonderdelen en handleidingen ter beschikking.

  • Levensduur
  • productie dicht bij huis
  • eerlijke en sociale productie
  • productie met minder vervuilende stoffen
  • gerecycleerd materiaal (denim, gerecycleerd polyamide, gerecycleerd polyester PFC-vrij, PVC-vrij, waterafstotend)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x